320 lopers trotseerden in Bornem het regenweer voor de Trias WalkRun AfterWork. Deze feestelijke loop-wandel-benefiethappening werd georganiseerd door Trias, Unizo-topman Karel Van Eetvelt en Kristien Laeveren. Trias is een organisatie die doelgericht ondernemers en hun projecten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika ondersteunt.

De opbrengst van de avond, zo’n 24.400 euro, gaat naar de Oegandese ondernemersvereniging Uganda Small Scale Industries Association (USSIA). Niet alleen de vereniging zelf, maar ook de 4.500 aangesloten starters krijgen zo een flinke duw in de rug.

Trias-ambassadeur en voormalig Europees president Herman Van Rompuy gaf het startschot, terwijl presentatrice Saartje Vandendriessche voor entertainment zorgde. Op het loopevent kwamen naast de individuele deelnemers ook heel wat bedrijven en werkgeversorganisaties zoals Unizo en Voka opdraven. Ook John Crombez, Bart De Pauw, Lieven Verstraete, Rob Heirbaut en Sven Pichal liepen mee. De avond werd afgesloten met een afterworkevent.