Troc.com Dendermonde viert zijn vijftiende verjaardag op een feestelijke manier. Dat gebeurt dit weekend met een Troc ’n Roll night en een Vintagefestival. Troc.com is in de regio al jaren de referentie voor wie nog geld wil verdienen aan de kwaliteitsvolle goederen die hij of zij niet meer nodig heeft. Mensen kunnen er langsgaan om de betere retro- en tweedehandsartikelen op de kop te tikken. Zo werd er ooit een ets van James Ensor verkocht voor 1.000 euro.

“De voorbije 15 jaar kwamen vele duizenden bezoekers in onze winkel snuisteren naar de betere tweedehandsartikelen. Om hen hiervoor te bedanken, en om een nieuw publiek kennis te laten maken met het Troc-concept, organiseren wij dit Troc ’n Roll en Vintageweekend”, zeggen Jeroen Van Bogaert en Nils De Geest, zaakvoerders van Troc.com Dendermonde. Tweedehandsspullen zijn bovendien steeds meer in trek. Uit een onderzoek van Troc.com vorig jaar, bleek dat bijna 4 op 10 Vlamingen iets tweedehands kochten. “Wij merken ook bij Troc.com Dendermonde dat steeds meer mensen tweedehands denken. Het hoeft voor hen niet noodzakelijk allemaal nieuw te zijn, maar ze vinden het leuk om op zoek te gaan naar iets origineels dat nieuw niet meer te verkrijgen is”, besluiten beide heren.

De allereerste Troc-winkel voor tweedehandsverkoop opende zijn deuren in 1982 in Frankrijk. Vandaag is Troc.com uitgegroeid tot een netwerk met meer dan 130 winkels in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In België telt Troc.com vandaag 28 verkooppunten, waarvan 7 winkels in Vlaanderen, 5 in Brussel en 16 in Wallonië.