Truncus is sterke nieuwe speler in patrimoniumbeheer

truncus_350x215Vanuit Zele profileert Truncus zich sinds 2001 als “multi family office” dat families, ondernemers en institutionele organisaties bijstaat bij de opvolging en de administratieve, juridische en fiscale begeleiding van hun patrimonium. Tot 2013 gebeurde dat onder de naam VGD, sindsdien onder de naam Truncus. “Dat is Latijn voor boomstam en staat symbool voor ons diepgeworteld fundament als basis voor duurzame groei”, legt Stefaan Vanden Berghe, één van de vier partners van Truncus uit. De andere partners zijn Pieter Van Neste, Katrien Yde en Koen Steeland.

Truncus gaat er prat op de opgebouwde ervaring te kunnen delen met de klanten via de diensten “Investeringsselectie” en “Asset Management”, waarvoor in juni 2014 een FSMA-vergunning is verkregen. Een goede dertien maanden verder, heeft Truncus nu ongeveer 100 miljoen euro in beheer.

“We kunnen tevreden terugblikken op wat we het afgelopen jaar hebben gerealiseerd”, geeft Stefaan Vanden Berghe aan. “Onze selectie van beheerders die op basis van fundamentele analyse op zoek gaan naar ondergewaardeerde ondernemingen, heeft de nodige vruchten afgeworpen. Wij kijken niet zozeer naar de macro-economische ontwikkelingen, als wel naar de kernwaarden van de bedrijven waarin we beleggen.”

Binnen Asset Management wordt het fonds Truncus Equity Investments beheerd. Dit investeringsfonds werkt binnen dezelfde investeringsfilosofie. “Er zijn genoeg beleggers die in het verleden slechte ervaringe hebben gehad met beleggingen op de beurs. Denk maar aan Lernout & Hauspie. Daarom staat in onze filosofie en benadering veiligheid met een hoofdletter geschreven. Maar dat geldt ook voor de waaren eenvoud, betrokkenheid en nauwkeurigheid.”

Steeds meer vermogende families, ondernemers, vrije beroepers en institutionele organisaties weten dat naar waarde te schatten, want Truncus kan zich verheugen over een mooie groei.