Erikson Ivanidis, souschef bij het Gentse Oak, is net als Tomek Mroszczak, chef bij De Ganzerik in Gent, geselecteerd voor de Benelux-finale van S.Pellegrino Young Chef 2018. Dat is de internationale zoektocht van het gastronomische Italiaanse watermerk naar jong culinair talent. Zij nemen het in Den Haag op tegen vijf Belgische en drie Nederlandse chefs.

De tien genomineerden zijn niet ouder dan dertig en werken al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie in een restaurant. Zij maken kans op een ticket richting de wereldfinale in Milaan. Daarvoor moeten ze in september met hun signature dish een jury overtuigen die onder andere bestaat uit Peter Goossens van driesterrenrestaurant Hof Van Cleve en David Martin van La Paix, dat één ster heeft.

Erikson Ivanidis kiest voor een combinatie van rode biet met huisgemaakte kaas, look en ajuin. Tomek Mroszczak verdedigt zijn plaats met een bereiding van geglazuurd stukje varkensvlees en bloemkool. De jury proeft en selecteert de winnaar volgens de vijf gouden regels: ingrediënten, vaardigheden, talent, presentatie en boodschap.

Naast Erikson Ivanidis en Tomek Mroszczak zijn ook volgende kooktalenten genomineerd voor de Benelux-finale: Sebastian Sandor (chef bij De Pastorale in Reet), Frederic Chastro (chef bij Sōma in Antwerpen), Matteo Vannini (chef bij Da Mimmo in Brussel), Antonio Malerba (souschef bij Little Tokyo in Brussel), Loucas Mengal (souschef bij L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul), Pasquale Carfora (chef de partie bij Gran Café Krasnapolsky in Amsterdam), Jeffrey Laarberg (souschef bij Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen) en Simukai Gozo (souschef bij Restaurant Wannee in Leeuwarden).

Voor de derde editie van de S. Pellegrino Young Chef werd de wereld verdeeld in 21 gebieden. In Milaan komen de winnaars van elk gebied bij elkaar. In juni volgend jaar zal een internationale jury van zeven beroemde chefs, the Seven Sages, de S.Pellegrino Young Chef 2018 Award uitreiken aan een van de 21 deelnemende jonge chefs.