Twee Oost-Vlaamse ondernemingsideeën in de prijzen bij Bizzidee

123bizzideeOp 16 december vond in de Brabanthal in Leuven de prijsuitreiking plaats van de ondernemingsplanwedstrijd Bizzidee. Beloftevolle ondernemers streden in de afgelopen maanden om het beste ondernemingsplan en werden daarbij gesteund door gevestigde waarden uit de ondernemingswereld. Hoofdwinnaar werd de Limburgse Ainhoa Vermunt met een volledig nieuwe visie op kinderopvang. Ook een aantal jonge Oost-Vlaamse ondernemers traden sterk voor het voetlicht. Bij Bizzidee komen aspecten zoals marktanalyse, financiële planning, en het marketingplannen aan bod.

Ainhoa Vermunt ontwikkelde met de kinderopvang Beau-Fort een idee om alle talenten van de kinderen op dezelfde plaats te ontwikkelen, zodat ouders minder tijd verliezen in de files. De eerste vestiging van Beau-Fort zal binnenkort worden gebouwd op het industrerrein in Lommel. Daarna zouden de rest van Limburg en zelfs heel België moeten volgen.

De tweede plaats kende Bizidde toe aan Plantguard, een ondernemingsidee van de West-Vlaming Jan Dekock die een groeimonitor ontwikkelde voor kropsla.

De bronzen medaille werd in de wacht gesleept door Krokettiers, een idee van de Oost-Vlaamse Ellen Sierens. Zij wil België nog meer op de kaart zetten als bierland door voor elke bierstreek een eigen bierkroket te fabriceren. De bierkroketten zijn unieke Belgische producten, die artisanaal worden vervaardigd uit 100% verse ingrediënten.  Op de vierde plaats eindigde het Antwerpse duo Dimi Moreels en Kristof Van Thielen. Zij brengen onder naam Smith Smooth een ecologische miniportefeuille op de markt die gemaakt is uit bamboe.

De vijfde plaats ten slotte is voor de Oost-Vlaamse Karolien Soete. Zij wil organisaties op een authentieke manier in dialoog laten gaan met hun medewerkers en klanten. Dat doet ze via Talking Walls, levensgrote anmiaties op de muren van bedrijven of op een locatie in de stad. Dit creatieve idee gaat tevens aan de haal met de Bizz Buzz Award, die toekomt aan de kandidaat die het meest opvalt door zijn intrinsieke kwaliteiten en vernieuwende visie en die op een sociaal verantwoorde manier wil ondernemen.