Twee Oost-Vlaamse winkels Mer du Nord zijn heropend

001merdunordHet Belgische modelabel Mer du Nord, dat in augustus nog uitstel van betaling aanvroeg, maakt een comeback. De nieuwe Franse eigenaar Pascal Yefet, die ook eigenaar is van het Franse prêt-à-portermerk Les Bourgeoises, heeft zeven winkels heropend. Daarvan bevinden er zich twee in Oost-Vlaanderen, namelijk in Gent en Aalst. De andere steden waar consumenten opnieuw in een Mer du Nord winkel terechtkunnen zijn Leuven, Kortrijk, Hasselt, Waver en Waterloo. Bovendien staan er uitbreidingsplannen op de agenda.

“Er komt zeker een winkel bij in Brugge, en misschien ook in Knokke en Antwerpen”, liet Yefet optekenen in een interview met De Morgen. “Ik ben optimistisch over de toekomst. We willen het DNA van het merk bewaren, en tegelijk leren uit de fouten van het verleden.” Yefet heeft alleszins vertrouwen in de toekomst van het label, waarvan hij vindt dat het een instituut is van de Belgische mode

De nieuwe eigenaar heeft ook  een nieuwe hoofdontwerper in dienst genome:  de 42-jarige Jean-Olivier Letard, die eerder voor modelabels Chevignon en Guess werkte.  Hij  moet er mee voor zorgen dat er begin maart een nieuwe zomercollectie in de winkels ligt.

.