GENT – Na de spannende seizoensfinale van Gent West heeft televisiezender VIER op de sociale media aangekondigd dat er een tweede seizoen komt. Dat is goed nieuws voor het Gentse productiehuis Marmalade.

De dramareeks Gent West gaat over een vrouwengevangenis en is een remake van de Australische reeks Wentworth, die in de VS hoge ogen gooide op de streamingdienst Netflix. SBS kocht de rechten op de reeks en gaf de opdracht aan het Gentse productiehuis Marmalade. Voor de opnames bouwde Marmalade een 2.000 m² grote, leegstaande loods in Gent om tot een gevangeniscomplex.

De reeks liep dit voorjaar op VIER, waar het zeer goed onthaald werd. Vorig jaar was de reeks al exclusief te zien bij Telenet. Ook daar zijn de resultaten zeer goed. Vlaamse series zijn er ontzettend populair en worden massaal bekeken. De helft van de kijkers bekijkt maar liefst vijf afleveringen meteen na elkaar. Zo staat Gent West op de vierde plaats als het over bingewatchen gaat.

In het eerste seizoen schitterden onder anderen Ruth Becquaert, Veerle Dobbelaere, Tatyana Beloy, Gilda De Bal, Charlotte Anne Bongaerts, Evelien Bosmans, Michaël Pas en Inge Paulussen. Of het tweede seizoen opnieuw kan rekenen op deze topcast en wanneer het tweede seizoen zal te zien zijn, is nog niet bekend.