Twikey sluit samenwerkingsakkoord met KBC

Kantoor-LebbekeVanaf 5 juni zullen de bedrijfsklanten van KBC de mandaten Europese domiciliëring B2B  elektronisch kunnen afsluiten. Zo handelen ze die mandaten voortaan in een aantal clicks af. KBC werkt hiervoor samen met Twikey, de in 2013 opgerichte Gentse marktleider op het vlak van elektronische domiciliëringsmandaten.

Schuldeisers maken gebruik van B2B-domiciliëringsmandaten omdat die extra zekerheid en garanties bieden ten opzichte van de Europese domiciliëring CORE. Het opvolgen van de goedkeuring van dit type mandaten en de aflevering van de mandaatgegevens door de schuldenaar aan zijn bank brengt echter heel wat administratieve rompslomp met zich mee.

“Om dit probleem te verhelpen heeft Twikey het proces voor de afhandeling van domiciliëringsmandaten volledig geautomatiseerd”, zegt zaakvoerder Dominique Adriansens.   “Voortaan is er géén bezoek of registratie bij de bank door de klant-schuldenaar zelf meer nodig. De KBC-klant kan zijn domiciliëringsmandaat op een veilige manier in een aantal clicks online afhandelen met zijn elektronische identiteitskaart (eID) door gebruik te maken van de gebruiksvriendelijke internetomgeving van Twikey”.

“Door de extra ondersteuning van KBC kunnen we bedrijven helpen de gemiddelde wachttijd van zo’n  achttal weken voor de volledige afhandeling van een mandaat Europese domiciliëring B2B  tot een minimum te herleiden. Er worden géén fouten meer gemaakt en een mandaat wordt volledig digitaal afgehandeld.”, aldus Dominique Adriansens, oprichter van Twikey. “Met KBC als nieuwe partner op ons platform zijn we het eerste land in Europa dat meer dan 93 % van de bedrijven elektronisch kan ondersteunen.”

“Als bank streven we ernaar om onze klanten maximaal te bedienen met gebruiksvriendelijke producten. Digitale oplossingen, zoals Twikey dragen hier absoluut toe bij. Dankzij Twikey en met behulp van de elektronische identiteitskaart (eID) genieten onze klanten nu  een veilige en snelle oplossing voor het tekenen van hun onderlinge akkoorden.” bevestigt Ivo De Meersman, directeur Betalingsverkeer en Kaarten.