bramTwizzi.be is een initiatief van Bram Gooris (foto) uit Lokeren. Het platform brengt als Belgische marktleider sinds 2009 particulieren en vakmannen online samen. Particulieren plaatsen gratis hun aanvraag op de website. Enkel vakbedrijven mét geldig ondernemingsnummer reageren binnen de 20 minuten op openstaande opdrachten.

Het platform noteerde tijdens de eerste vijf  maanden van 2016 een uitzonderlijke stijging van maar liefst 43% van het aantal online aanvragen in vergelijking met dezelfde periode in 2015.  Gemiddeld kwamen elke maand 2.500 opdrachten binnen, tegenover 1.500 per maand vorig jaar.

Bram Gooris: “Jaar op jaar zien wij een stijging, maar de stijging van de afgelopen maanden is ongezien. Deze uitzonderlijke stijging is volgens ons grotendeels te wijten aan de lage rentes op leningen. Hierdoor heeft de Belg meer budget over voor zijn renovatie. Een duidelijk teken dat de woningmarkt en de economie aan het herleven is.”

Ook voor de bij Twizzi.be aangesloten vakmannen, zoals aannemers, loodgieters en klusjesmannen, is dit uiteraard een positieve ontwikkeling, want het betekent dat zij ondanks de onzekere tijden hun omzet zien groeien.