Typografics lanceert unieke rekruteringssite

ankeIn zijn  25ste levensjaar maakt Typografics, een bedrijf uit Hamme dat zich specialiseert in het detacheren van  grafische, crossmediale en digitale designers en developers, een geweldige groeispurt.

Sinds begin 2016 nam het bedrijf uit al 12 nieuwe vaste medewerkers aan en ook de poule met freelancemedewerkers werd fors uitgebreid.

Anke Crauwels (foto), die sinds februari als HR-manager instaat voor de aanwerving en selectie zorgt ervoor dat de instroom van nieuwe medewerkers gecontroleerd verloopt. Bij Typografics werd altijd al werk gemaakt van het aantrekken van medewerkers die vaktechnisch erg sterk stonden. Die lijn willen we doortrekken: de screening van sollicitanten op beheersing van Adobe pakketten of andere software wordt nog uitgebreid. Het is dé garantie voor onze klanten dat ze een beroep kunnen doen op geschoolde specialisten”.

Danny Mertens, zaakvoerder: “Het is logisch dat de groei zich vooral situeert in het crossmediale en digitale luik. In het huidige marketinglandschap is steeds meer behoefte aan specialisten op vlak van web en digitale marketing. Vaak gaat het dan om mensen met een zeer specifieke expertise die bedrijven zelf niet altijd in huis hebben. Via Typografics kunnen ze dan een beroep doen op één van onze specialisten wanneer het nodig is en enkel op het moment dat het nodig is”.

“Vandaag zijn we dus vooral op zoek naar getalenteerde en geschoolde webdesigners en front-end webdevelopers”, zegt Anke Crauwels “We hebben werk voor schoolverlaters en mensen met een eerste werkervaring achter de rug, maar ook voor profielen die al langer actief zijn. Om de instroom van kandidaten te verhogen hebben we een online challenge bedacht voor zowel developers als designers. Op www.typowantsyou.be kunnen beide profielen elk een antwoord geven op een tweetal vakgerelateerde vragen en ons laten weten waar we eventueel hun portfolio kunnen vinden. Wie houdt van een echte uitdaging kan nog deelnemen aan een superchallenge. En echte techneuten kunnen ook nog op zoek gaan naar wat verborgen schatten. Wij zorgen ervoor dat iedereen de nodige feedback krijgt. En wie goed scoort nodigen we graag uit voor een eerste sollicitatiegesprek”.