Typografics bouwt in Limburg een sterkere positie uit. Het bedrijf uit Hamme dat enerzijds opleidingen verzorgt en anderzijds grafische vormgevers en digitale designers naar klanten uitstuurt, opende in Hasselt een nieuw kantoor. Die extra werkruimte moet als gevolg van de gestage groei dienen als creatieve hub.

“Sinds enkele jaren stijgen het aantal aanvragen op elk vlak, of het nu gaat over pure print, webdesign en frond-end development of ons trainingscentrum”, legt Danny Mertens, zaakvoerder van Typografics, uit. “Dat betekent ook voortdurend op zoek gaan naar nieuwe medewerkers om aan die vraag te kunnen voldoen. Ons kantoor in Hamme barstte op een gegeven moment uit zijn voegen. We moesten dus wel actie ondernemen.”

Typografics is bovendien nog steeds op zoek naar nieuwe krachten. Specifiek voor de regio Hasselt gaat het om grafisch en crossmediale vormgevers, webdesigners en front-end developers en getalenteerde UX/UI designers.

Heel Vlaanderen

Ook al is Hamme de uitvalsbasis van Typografics, de medewerkers zitten elke dag bij klanten over heel Vlaanderen. “In de eerste plaats betekende Hasselt een bereikbare werkplek voor de mensen die in de streek van Leuven, Antwerpen of de Kempen wonen. Daarnaast is het voor ons ook een manier om onze opleidingen toegankelijker te maken. Cursisten kunnen nu kiezen of ze een opleiding volgen in Hasselt of in Hamme”, aldus Danny Mertens.

Op Campus Corda, waar er sterk wordt ingezet op samenwerking tussen de verschillende bedrijven die er zich huisvesten, bevindt Typografics zich tussen tal van start-ups. “Er beweegt hier heel wat en als ondernemer is het dan ook zeer prettig om de motivatie en inzet van jonge bedrijven te zien. We zullen regelmatig ontmoetingsmomenten organiseren en bijwonen om de wisselwerking tussen alle start-ups levend te houden.”