Typografics uit Hamme bij Dendermonde ziet zijn eigen werkveld sterk uitgebreid. Het heeft de noodzakelijke erkenning op zak als dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Eerder mocht Typografics zich ook al een zogenaamd Adobe Authorised Training Centre noemen. Kmo’s die binnen het concept kmo-portefeuille een opleiding volgen bij Typografics kunnen tot 40 procent van het factuurbedrag laten subsidiëren via de Vlaamse overheid, wat een interessant voordeel oplevert. De Vlaamse regering wil via deze hefboom het levenslang leren aanmoedigen.

De kmo-portefeuille is bedoeld voor Vlaamse kmo’s die hun medewerkers laten bijscholen en daarvoor beroep doen op een erkende dienstverlener.  Bedrijven die beroep willen doen op deze regeling, moeten zich registreren via www.kmoportefeuille.be om de betaling en andere formaliteiten af te handelen. Volgens Manu Matthijssens, academy manager bij Typografics, hebben kmo’s een groot belang bij opleidingen van hoog niveau. “Wie bij Typografics een opleiding volgt, weet dat die gegeven wordt door toptrainers en gecertificeerde specialisten”, aldus Matthijssens. Volgens HR-manager Anke Crauwels moeten werkgevers in het kader van werkbaar en wendbaar werken voor hun medewerkers minimum vijf opleidingsdagen voorzien.

Typografics biedt een hele waaier van opleidingen aan. Dat gaat van de standaardpakketten voor grafici, zoals Photoshop, InDesign of Illustrator, tot motion designsoftware, zoals Adobe After Effects of Cinema 4D. Daarnaast worden ook opleidingen verzorgd voor marketeers die de basisbegrippen van het grafische proces onder de knie willen krijgen. En ook de webdesigners en front-end developers kunnen er terecht voor opleidingen rond HTML, CSS of UX/UI design.