Rector Anne De Paepe van de Universiteit Gent reikt op donderdag 12 januari 2017 een eredoctoraat uit aan Duits bondskanselier Dr. Angela Merkel. Het gaat om een gezamenlijk eredoctoraat met KU Leuven dat ze samen met de rector van de KU Leuven Rik Torfs zal uitreiken. “Merkel ontvangt het eredoctoraat vanwege haar diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen en de waarden te verdedigen die ons continent toelaten om in verscheidenheid toch eenheid te vinden”, klinkt het.

Dr. Angela Merkel is sinds 22 november 2005 bondskanselier van Duitsland en werd daarmee de eerste vrouwelijke regeringsleider van dat land. Ze komt op voor de christendemocratische partij CDU. Vorige maand raakte nog bekend dat Merkel na de verkiezingen van volgend jaar nog eens bondskanselier van Duitsland wil worden. Het zou dan haar vierde ambtstermijn zijn.

De academische plechtigheid vindt plaats op donderdag 12 januari 2017 in zaal The Egg in Brussel, in aanwezigheid van premier Charles Michel en minister-president Geert Bourgeois.