000000000vintoOp dinsdag 5 januari opent Vinto, een nieuw restaurant en aperitiefbar in Kruishoutem. Gastronomie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat is het uitgangspunt van Karel Van Oyen en Pieter Fraeyman, de nieuwe eigenaars van het restaurant naast de kerk van Kruishoutem, waar vroeger ’t Verloren Gat was gevestigd.

“We hebben gekozen voor een gezelligheid, eenvoud en kwaliteit”, zeggen de uitbaters, “met een concept, waarin pure smaken centraal staan. Iedereen kan zijn eigen hoofdgerecht samenstellen en het bijgerecht zetten we net als thuis in het midden van de tafel, zodat de klanten het kunnen delen met hun tafelgenoten”

Karel Van Oyen en Pieter Fraeyman hechten ook veel belang aan hun aperitiefbar die klanten echt al in de ongedwongen en gezellige sfeer onderdompelt die voor een geslaagd etentje nodig is.  De naam van hun nieuwe restaurant verwijst uiteraard naar een gevarieerde wijnkaart, met verrassende referenties uit nieuw opkomende wijnlanden.

De uitbaters leerden elkaar kennen, in het befaamde restaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer, waar Karel in de keuken werkte en Pieter als sommelier de gasten ontving. Ook bij Vinto zullen de twee heren zo het werk verdelen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze van hun ondernemersavontuur bij Vinto een succes kunnen maken.