Umisol pakt uit met slimme raamfolie

Gevel ambassade Quebec (c)UmisolHet is al meermaals wetenschappelijk bewezen dat de productiviteit daalt, als de temperatuur te fors stijgt. met het warme weer van de afgelopen week, waren er in weerwil van de vakantieperiode dan ook nogal wat verzuchtingen rond de te warme temperaturen.

“Als specialist in intelligente glasisolatietechnologie, bieden wij nochtans een eenvoudige oplossing om de warmte buiten te houden”, zegt woordvoerster Katrien Michiels van het in 2001 opgerichte bedrijf Umisol ui Sint-Niklaas.

Het bedrijf ontwikkelde een slimme zonwerende folie ontwikkeld die een ideaal thermisch comfort garandeert. De infrarood-folie wordt van binnenuit op de ramen gekleefd en opereert als een natuurlijk aircosysteem. In combinatie met airco levert het zelfs spectaculaire energiebesparingen op. Umisol heeft een Europees patent op haar uitvinding.

Umisol kan inmiddels al een indrukwekkende referentielijst voorleggen met daarbij onder meer het koepelgebouw van het Europees Parlement, diverse rust- en verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, ziekenhuizen, grote shoppingcentra, prestigieuze kantoorgebouwen, hoofdzetels en overheidsgebouwen.

Zelfs met enige vorm van zonweringprotectie warmen binnenruimtes snel op, met een onbehaaglijk serre-effect tot gevolg. De Umisol-folie kaatst de warmte echter terug van waar ze komt, doet de binnentemperatuur dalen, weert 99% van de Uv-stralen, zodat er geen verkleuring van het interieur optreedt, terwijl de natuurlijke optische doorkijk of lichtinval behouden blijft. Naast de thermische isolatie is de folie dermate gelamineerd dat ze bij glasbreuk scherven bij elkaar houdt en ook inbraakwerend werkt.

“En in de winter houdt de folie de warmte binnen”, zegt Katrien Michiels nog.   “De energiebesparende raamisolatie kan tot 25% op koelingskosten opleveren in de zomer en tot 30% op de stookkosten in de winter.”   

Umisol is aanwezig in alle Europese landen via eigen kantoren in België, Nederland en Frankrijk, en via een distributienetwerk van gecertificeerde dealers. Sedert twee jaar is Umisol ook partner van Essent, leverancier van elektriciteit en aardgas die via de RWE-groep in de top 5 van Europese energiebedrijven figureert. Essent promoot daarbij de Umisol-folie aan zijn klanten in het kader van isolatie- en energiebesparing