Uniek testparcours voor scootmobielen in Belsele

zclarybelFilip Van Bel en Kristien Clarysse van de bvba Clarybel uit Belsele spelen met seniorenscooters en scootmobielen onder de bedrijfsnaam  “ik blijf mobiel” in op de nood van van senioren om zo lang mogelijk zelfstandig mobiel te blijven, ook als ze niet meer kunnen fietsen of met de wagen kunnen rijden.

In hun vernieuwde showroom, die op 12 mei officieel de deuren opent, bieden ze een uitgebreid gamma verschillende modellen aan. Uniek is echter dat ze tegelijk over een testparcours in open lucht beschikken, met verschillende soorten ondergrond en zelfs een helling, om zo de kopers snel vertrouwd te maken met de manier waarop ze hun scootmobiel kunnen gebruiken. Een dergelijk testparcours voor scootmobielen bestaat nergens anders in België.

“We willen de mensen van bij de eerste informatie over de aankoop tot de service achteraf altijd een goed gevoel geven”, zegt Filip Van Bel.  “Voor wie dat wil, stelt mijn echtgenote bijvoorbeeld ook het RIZIV-dossier samen. Zelf zorg ik voor de aflevering, het onderhoud en de eventuele herstellingen en voor de begeleiding bij het “leren rijden” met de scootmobiel, en onze dochter Charlotte volgt momenteel de opleiding bandagist-orthopedie. Daarna stapt ze volwaardig mee in de zaak om zo de service nog uit te breiden.”

De beeldvorming rond scootmobielen of seniorenscooters is de jongste jaren sterk geëvolueerd. “Ik vergelijk het graag met brillen. Vroeger droegen mensen alleen een klassiek “ziekenkasbrilletje” als het echt niet meer anders kon. Tegenwoordig ogen brillen heel trendy. Mensen kiezen een model dat past bij hun persoonlijkheid. Zo ook met scootmobielen. Die hebben zich losgemaakt van de medische sector en de thuiszorg. Ze spelen in op de nood van mensen om nog buiten te komen, om zelfstandig mobiel te blijven en zien er steeds beter uit”, licht Filip Van Bel nog toe.