GENT – Unizo heeft Mic Mac Minuscule uitgeroepen tot Oost-Vlaamse Starter van het Jaar. De Gentse start-up geeft babyspullen een tweede leven en dicht de kloof tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt.

Eind vorig jaar las u op Made in Oost-Vlaanderen nog het startersverhaal van Mic Mac Minuscule. Intussen heeft het bedrijf al een flinke voorraad met opgeknapte tweedehandsspullen aangelegd en kunnen ouders in spé er hun geboortelijst samenstellen.

“We doen nog steeds een beroep op een sterk franchisenetwerk van Mic Mac Madammen en Meneren die zich in Antwerpen en Brussel bevinden”, zeggen oprichters Jona Mukabalisa en Gert Linthout. “Via dit netwerk van zelfstandigen bouwen we onze onderneming verder uit en trachten we ondernemerschap te stimuleren.”

Redenen genoeg voor Unizo om de start-up tot Oost-Vlaamse Starter van het Jaar uit te roepen. Mic Mac Minuscule krijgt nu een cheque van 500 euro en mag meedingen naar de nationale titel later deze week.

Veel ondernemerstalent

Op de tweede plaats strandde WinWinner uit Gent. Oprichters Matthias Browaeys en Aelbrecht Van Damme helpen starters en ondernemers om de ideale financieringsmix te vinden. Bouwbedrijf Gedeco uit De Pinte werd derde.

“We hebben in Oost-Vlaanderen heel wat veelbelovende starters”, zegt directeur UNIZO Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren. “Maar het feit dat Mic Mac Minuscule inzet op circulaire economie en bovendien een heel slim en innovatief businessmodel bedacht heeft, overtuigde ons om voor hen te kiezen.” 

2017 was met 17.700 Oost-Vlaamse starters bovendien een recordjaar.