GENT – Arteveldehogeschool heeft voor nieuwe expertise gezorgd om studentencoöperatie ARTEpreneur verder te ondersteunen. Unizo Oost-Vlaanderen zal via tal van initiatieven mee zijn schouders zetten onder het project.

ARTEpreneur is de veilige student-ondernemershaven van waaruit studenten hun eerste stappen naar het ondernemerschap kunnen zetten. Dat gebeurt in een kader waarbij ze geen juridische en financiële risico’s moeten lopen. Om de studentencoöperatie nog sterker te maken, stapt Unizo nu mee in het verhaal.

“Voor de verdere ondersteuning van student-ondernemers binnen ARTEpreneur stellen wij gratis onze 24/7 ondernemerslijn ter beschikking”, zegt Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen. “Daarnaast zullen we verschillende workshops aanbieden en studenten na het afstuderen verder begeleiden om volledig zelfstandig hun bedrijf verder uit te bouwen.”

Originele ideeën

Studeren en tegelijkertijd ondernemen gaan hand in hand bij Arteveldehogeschool. Elk jaar stijgt het aantal student-ondernemers binnen ARTEpreneur en daar vloeien vaak originele ideeën uit. 

Gilles Van Schoorisse startte in 2016 samen met vijf andere studenten The Distillery. Het bedrijf biedt online ticketing op maat voor allerlei events. “Dankzij ARTEpreneur hebben we sterk kunnen netwerken met andere jonge ondernemers en deals kunnen sluiten met elkaar. Ook de ideeën en de expertise van anderen die je kan delen, is echt waardevol. Het heeft ons intussen een stevige klantenportefeuille opgeleverd.”

Zo specialiseert Hannes De Coninck zich met Anthony Holt Illusions op goochelconsultancy bij bedrijven en op evenementen. “Met onze goochelvoorstellingen kunnen bedrijven op een net iets andere en vernieuwende manier communiceren. ARTEpreneur biedt voor mij vooral administratieve voordelen. Ik hoef niet langer met een theaterbureau te werken, maar kan alles zelf regelen en dus ook een veel betere service aanbieden.”