front_twitterjpg_400x400Ondernemers die voor geld dat ze tijdelijk willen beleggen nog op zoek zijn naar alternatieven voor de niets meer opbrengende spaarrekening kijken wellicht in de richting vastgoed. Studentenbehuizing kan daarbij een mooie opportuniteit zijn.

Het Gentse Upgrade Estate is al bijna twintig jaar de grote specialist in kwalitatieve studentenhuisvesting. Inmiddels is het bedrijf ook actief in Bergen, Antwerpen, Brussel en Kortrijk en het zet gestaag zijn expansie voort. Het nieuwste project van de gespecialiseerde nichespeler is Timi Upkot, een gebouw met 144 units in de buurt van het Gentse Sint-Pietersstation.

“We blijven inzetten op duurzaamheid, sociaal engagement en aandacht voor alle betrokken partijen”, zegt COO Nils Vanhauwaert (foto). “Het is aan die unieke postionering dat we onze groei te danken hebben. We zijn immers allesbehalve een traditionele projectontwikkelaar. Bouwen en ontwikkelen kan iedereen. Onze toegevoegde waarde als gespecialiseerde studentenhuisvester zit hem in onze aandacht voor sociale cohesie. We willen voor bewoners én voor investeerders een echte win-win creëren.”

Upgrade Estate heeft in heel het land inmiddels al zowat 1.500 units ontwikkeld, voornamelijk dus in de Upkotprojecten waarmee het bedrijf inspeelt op de steeds specifiekere noden van een steeds specifieker en gevarieerder publiek.   Upgrade Estate speelt in op de specifieke noden van dat gevarieerde publiek. “Het is onze bedoeling onze investeerders alle mogelijke zorgen uit handen te nemen”, zegt Nils Vanhauwaert. “Daarom werken we in de Upkotprojecten ook met een conciërge, al dekt de vlag van die naam eigenlijk niet volledig de lading noemen we hem of haar een studentencoach. Het gaat om iemand die echt een vertrouwenspersoon en een coach is voor de studenten. Als de bewoners zich thuis voelen waar ze wonen, is dat ook goed voor de investeerders.”

In Timi Upkot, het nieuwste project van Upgrade Estate, worden 144 units aangeboden. Het gaat daarbij om een mix van kamers en studio’s. De inwonende studentencoach, de toegangscontrole en de camerabewaking en de keuze voor groene energie bewijzen dat Upgrade Estate ook in dit nieuwe project trouw blijft aan zijn duurzaamheidsprincipes. “Voor investeerders zijn er echter nog veel meer troeven”, stipt Nils Vanhauwaert aan. “Zo bieden we een investering in Timi Upkot niet aan als investering in onroerend goed, maar wel als investering in roerend goed. Dat is een echte primleur voor vastgoedinvesteerders. Dat wil zeggen dat investeerders geen eigenaar worden van één of meerdere units, maar wel van een procentueel aandeel van het gebouw. De minimuminleg bedraagt 110.000 euro. Daar staan enorm veel voordelen tegenover. Zo is er huuropbrengstzekerheid, want alle huurgelden gaan in één pot en worden dan procentueel verdeeld. Investeerders moeten zich echt van niets aantrekken want Upgrade Estate zorgt voor de verhuur, het beheer en alle administratie. Investeerders krijgen dus netjes een jaarlijks rendement dat een stuk hoger ligt dan wat een spaarboekje momenteel nog oplevert en krijgen ook nog eens rendement als het project na een achttal jaar wordt verkocht met een meerwaarde.”

Een bijkomend voordeel voor investeerders is dat ze op die manier een plaatsje verzekeren voor hun eigen studerende kinderen. “Wie investeert bij Upgrade Estate krijgt trouwens voorrang in alle Upkotprojecten in België”, geeft Nils Vanhauwaert nog aan.