Het Gentse Upgrade Estate, dat sinds 1999 studentenhuisvesting realiseert, is een samenwerking aangegaan met Hogeschool Gent. Beide partijen slaan de handen in elkaar om Timi Upkot te verwezenlijken. Het gaat om een gloednieuw gebouw aan de Sint-Denijslaan, dat op fiets- en wandelafstand van de grootste campus van de hogeschool is gelegen. Studenten van HoGent zullen prioriteit krijgen om in het pand een kot uit te kiezen.

Timi Upkot telt 144 kamers of studio’s, een gemeenschappelijke tuin en 13 leefruimtes zoals een wasruimte, terrassen en een afgesloten fietsenberging. Het Upkot-project gaat bovendien voor een volledig geïntegreerde aanpak. “Er zal een studentencoach in het gebouw wonen om bij te dragen aan het gemeenschapsgevoel en die vormt ook het eerste aanspreekpunt voor studenten”, zegt Nils Van Hauwaert, coo van Upgrade Estate. “Ook de buurt wordt betrokken. Zo zal er onder andere een buurtfeest worden georganiseerd en worden er babysitlijsten ter beschikking gesteld, waarvoor studenten zich kunnen opgeven.” De kamers zijn te huur vanaf academiejaar 2017-2018.

Upgrade Estate ontwikkelt woon- en leefconcepten waarbij duurzaamheid, sociaal engagement en aandacht voor alle betrokken partijen voorop staan. Upgrade Estate bestaat uit een verkoopafdeling, een verhuurdienst Upkot en beheerdienst Upgrade Service. Daarnaast beschikt het over een eigen bouw- en coördinatiebureau Up-Size en een leverancier van groene energie Limoengroen.