UrbanLink plant nieuwe woonwijk op site van vroegere verffabriek

park-bourgoyen-woningen2

De Gentse projectontwikkelaar UrbanLink plant een nieuwe woonwijk met 160 woonunits en 5.000 m² parkgebied, in de levendige Rooigemwijk, op een site die in de volksmond gekend is als de ‘Libert’-site, naar de voormalige verffabriek Libert Paints. Wegens de rustige en groene nabijheid van het stedelijk natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, de groene long van Gent, krijgt de woonwijk aan de Nekkersputstraat de naam “Park Bourgoyen”. Tegelijk bevindt de site zich ook op een boogscheut van het stadscentrum en dichtbij de belangrijke uitvalswegen E40 en E17. De afbraakwerken starten na de opendeurdagen van 25, 26 en 27 november. De eerste woonunits zullen eind 2018 opgeleverd worden en de volledige oplevering van de site is voorzien tegen 2020.

“Het gaat om een nieuwbouwproject met betaalbare woningen en appartementen”, geeft Joris Van Duffel, CEO van UrbanLink aan. “De topligging biedt het beste van twee werelden: de vitaliteit van de stad én de rust van het groen. De woonunits worden betaalbaar, doordacht en functioneel ingericht, en afgewerkt met duurzame afwerkingsmaterialen die door de eigenaars/investeerders zelf gekozen worden. Elk appartement of woning geeft uit op 5.000 m² groenzone die harmonieus overloopt in het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen. Men kan dus vanuit zijn tuin rechtstreeks de natuur in. Deze parkzone past overigens in het beheersplan van de Stad Gent dat tegemoetkomt aan de groenbehoefte van de ruimere buurt.”

Qua ruimtelijke ordening wil de site een duurzame, coherente en ecologische woonwijk vormen met gevarieerde bebouwing. De 5 gebouwen met 113 appartementen krijgen een glooiende voorgevel met een variatie aan terrassen en balkons. Open en gesloten volumes zullen zorgen voor een mooi lijnenspel dat aansluit bij de natuurlijke omgeving. De 47 woningen verschillen onderling in grootte, indeling, omvang, architectuur, wat een mooie, esthetische mix in stijl en oriëntatie zal geven. De nieuwe look van de site zal meteen een serieuze opwaardering van het straatbeeld genereren.

Joris Van Duffel is er dan ook vast van overtuigd dat het project heel wat investeerders en eigenaars zal aantrekken.

Op 25, 26 en 27 november organiseert UrbanLink opendeurdagen op de Libert-site.

Meer informatie: www.urbanlink.be/projecten/park-bourgoyen