USFloors International heeft op de beurs Domotex 2017 in het Duitse Hannover de nieuwe vloerbedekking COREtec gelanceerd. De fabrikant van hoogwaardige vloerbedekkingen uit Kruishoutem is een onderdeel van Usfloors Inc., gevestigd in het Amerikaanse Dalton. COREtec is de nieuwste revolutie in harde vloerbedekking als alternatief op vinyl- en laminaatvloeren. Het bedrijf zal COREtec in België voorstellen op 16 februari tijdens Batibouw.

Voor USFloors International is COREtec de nieuwste categorie vloerbedekking, die de look van hout of steen heeft. “De vloeren die 8mm dik zijn en een 0,55 mm slijtlaag hebben, zijn van gerecycleerd hout, bamboo, kalksteen en vinyl gemaakt”, legt ceo Piet Dossche uit. “Ze bestaan uit een kurklaag die voor de geluidsdemping zorgt. Twee eindlagen UV-lak zorgen voor een superieure vlekbestendigheid en gemakkelijk in onderhoud.”

De gepatenteerde constructie, exclusief van USFloors, krimpt niet en zet onder normale omstandigheden niet uit. Bovendien zijn er geen uitzettingsvoegen nodig en is acclimatisatie voor de installatie evenmin van toepassing. De COREtec vloer kan dankzij het geïntegreerde kliksysteem gemakkelijk en direct geplaatst worden, zelfs over een bestaande harde vloer. Ze heeft echter geen extra ondervloer nodig.