UZ Gent en Thomas Cook zijn Top Employers

000000uzDeze week ontvingen 54 Belgische Top Employers een officieel certificaat voor hun goed werkgeverschap. Dat zijn er 15% meer dan in 2015 toen 47 werkgevers dit certificaat ontvingen. Zij mogen hun HR-beleid in de verf zetten, want zij beantwoorden aan de strenge criteria van het Nederlandse dat over de hele wereld bedrijven met een kwaliteitsvol hr-beleid in het zonnetje zet.

Top Employers Institute gaat na wat werkgevers hun werknemers bieden op het vlak van opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden, bedrijfscultuur en interne communicatie. Basis van het onderzoek vormen een honderdtal vragen over best practices. Belangrijke thema’s zijn onder meer opleiding, onboarding, bedrijfscultuur, talentstrategie en interne communicatie. De onderneming moet de vragen niet enkel beantwoorden, maar ook grondig documenteren. Zo kan Top Employers Institute ze op hun betrouwbaarheid checken. Op basis van de resultaten wordt berekend of het bedrijf aan de voorwaarden voldoet om zich een jaar lang Top Employer te noemen.

Naar het zeggen van Top Employers Institute en van diverse deelnemende bedrijven biedt de jaarlijkse doorlichting door een onafhankelijk instituut een belangrijke meerwaarde omdat het hen als het  warde dwingt dagelijks de lat hoog te leggen om optimale werkomstandigheden te creëren.

Bij de 54 Belgische bedrijven vinden we vooral grote namen terug. De overgrote meerderheid hebben hun hoofdkantoor in Brussel. Toch onderscheiden we in de lijst ook twee belangrijke Gentse werkgevers: Thomas Cook en UZ Gent.

Valerie Vinck, departementshoofd Personeel en Organisatie, bij UZ Gent is alvast tevreden met de bekroning: “Het UZ Gent doet het goed. De motor van dat succes is de inzet en gedrevenheid van onze 6.000 medewerkers. Wij zetten hen mee aan het stuur van hun loopbaan, bieden talloze opleidingsmogelijkheden en investeren in een goede werk-privébalans. Duurzame tewerkstelling, een positieve bedrijfscultuur en de zorg voor onze mensen staan altijd centraal. Alle personeelsleden kunnen meedenken over de toekomst van ons ziekenhuis en bouwen er elke dag aan mee. Dankzij hen vinden wij onszelf telkens opnieuw uit en maken we onze missie in patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en dienstverlening waar.”