V-D Energie verdeelt nu ook houtfornuizen

vermeyre-defuyt_mol-iv-07

Vermeire-Defruyt uit Aalter, profileert zich met het bedrijf  V-D Energie al tientallen  jaren als de one-stop-shop voor de energienoden van klanten tussen Gent en Brugge en omgeving. Het bedrijf gaat prat op snelle en flexibele leveringen van de beste kwaliteit en met een hoogstaande service. Sinds kort verdeelt het bedrijf ook houtfornuizen.  “Meer dan vijftig jaar geleden werd bijna altijd op een houtfornuis gekookt”, zegt David Vermeire (foto).  “En we merken een toenemende belangstelling om daar terug naar toe te keren. Daarom verdelen we met onze afdeling V-D kachels voortaan ook houtfornuizen van het Italiaanse merk Pertinger uit het plaatsje Vahrn in Zuid-Tirol, het stukje Italië waar Duits wordt gesproken.”

Deze houtfornuizen spelen in op de steeds nadrukkelijkere hang van de consument naar nostalgie. “Dankzij de gezellige warmte, de dansende vlammen en een pruttelende kookpot, kan je je zo in een Italiaans bergdorp of in grootmoeders keuken wanen”, zegt David Vermeire. “De combinatie koken-verwarmen spreekt steeds meer mensen aan. We hebben echter ook moderne uitvoeringen van de fornuizen die gemakkelijk in een moderne keuken kunnen worden geïntegreerd.”

De aangename stralingswarmte noemt hij één van de grootste toeven van het koken op een houtfornuis.  “Doordat deze kachels continu blijven branden, slaan ze een enorme hoeveelheid warmte op.  Deze kachels zijn dus ideaal voor het bakken van brood en voor stoofschotels die lang moeten garen. Voor de hobbykoks is een houtfornuis een droom om mee te werken omdat ze steeds met de pannen kunnen schuiven. Op de kookplaat verschilt de warmte naargelang van de plaats waar het vuur het hardst brandt.”

V-D Energie toont met de verdeling van de houtfornuizen in ieder geval dat ook in een traditionele retailomgeving innovatie geen dode letter hoeft te blijven.