000000eva9f1163e8-9746-11e5-a1e2-00163edf48ddOp donderdag 18 februari organiseert Startups.be haar jaarlijkse Tech Startup Day in The Egg in Brussel. Op deze hoogmis voor de Belgische startups, zullen bij de zowat 1.000 verwachte bezoekers uiteraard ook heel wat vertegenwoordigers van Oost-Vlaamse bedrijven zijn.

Voor het eerst worden ook awards uitgereikt in 4 verschillende categorieën: de startup van het jaar, de scale-up van het jaar, de student startup van het jaar en de disruptieve innovatie van het jaar.

In de drie eerste categorieën is ook telkens een Gents bedrijf genomineerd. Het gaat respectievelijk om Teamleader, dat SaaS-oplossingen aanbiedt aan KMO’s voor CRM, projectplanning en facturatie, Awingu, dat software ontwikkelt die alle bedrijfsfiles en toepassingen groepeert in een veilige online werkruimte en EVapp, wat staat voor Emergency Volunteer Application. Het gaat om een smartphoneapplicatie die als doel heeft levens te redden door, wanneer zich een noodgeval voordoet, bijvoorbeeld een hartaanval, of auto-ongeval, medische vrijwilligers in de buurt te verwittigen, -bijvoorbeeld een ambulancier die toevallig aan de overkant van de straat bij de bakker is –  die de eerste medische zorgen kunnen toedienen en zo de tijd tot de hulpdiensten aankomen kunnen overbruggen.

Eén van de drijvende krachten achter EVapp is geneeskundestudente  Eva Degraeuwe (foto).