GENT – In Gent is Values TV officieel voorgesteld. Het is een cross over (tv, radio, web) mediaplatform, waar projecten uit de non profit wereld op permanente basis de revue passeren.

In Vlaanderen heb je drie soorten tv-stations. De publieke omroep, de commerciële zenders en de regionale zenders. Daar komt nu een vierde type bij: Values TV. “Values TV wil echter meer zijn dan enkel tv”, zegt Yves Panneels die de communicatie begeleidt. “Het is een platform met diverse kanalen: tv, maar ook radio en het web. Het onderscheidt zch sowieso van alle andere content, omdat het unilateraal mikt op de non profit. In die wereld wordt van alle gedaan wat zelden bekend is. Denk maar aan de vele vzw’s, sociale organisaties of vrijwillligerswerkers. Ze krijgen nu een forum. De onderwerpen kunnen erg gevarieerd zijn; cultuur, toerisme, erfgoed, sport, socio-maatschappelijk en wat al niet meer.”

De drijvende kracht achter dit nieuwe initiatief is Johan Vencken, zelf ook ondernemer met zijn marketingbureau De Baradijnen uit Halle. Hij is zeer vertrouwd met het milieu van de non profit. Vencken wist een reeks ondernemers achter zich te scharen, maar namen worden niet bekend gemaakt.  In principe zal Values TV te zien zijn over heel Vlaanderen. De onderhandelingen met Proximus en Telenet zijn aan de gang.