Bouwonderneming Van Eenooghe uit Aalter gebruikt voortaan Facebook Messenger als een mogelijk sollicitatiekanaal in hun zoektocht naar een metser. Een opmerkelijke stap voor een kleine onderneming, die nog niet over een eigen website beschikt. Populariteit en efficiëntie lagen aan de basis voor de keuze van deze communicatietool.

Werkzoekenden kunnen via Messenger in dialoog gaan met BouwBot en krijgen de basisvragen, die anders op een cv moeten worden vermeld, voorgeschoteld. Op het einde krijgen zowel de kandidaat als de zaakvoerder van de bouwonderneming een uitrol van zijn gesprek via mail. “Iedereen kent deze applicaties, waardoor het gebruik ervan zeer laagdrempelig is. Bovendien worden chatbots meer en meer door organisaties in gebruik genomen om met klanten, consumenten of sollicitanten in dialoog te gaan”, klinkt het.

“In onze regio heerst een zeer lage werkloosheidsgraad en de standaardkanalen die werden ingezet, brachten in alle voorafgaande weken en maanden niet het gewenste resultaat. Dus werd er een switch naar online gemaakt en geopteerd voor een chatbot, omdat dit de snelste manier van communiceren is tussen kandidaat en bedrijf”, luidt het bij Van Eenooghe.

Bouwonderneming Van Eenooghe bvba is een derde generatiebedrijf dat instaat voor de ruwbouw van nieuwbouw en verbouwingen van huizen en appartementen. Het gebruik van Messenger is een familieproject. Daarvoor werd met Mathias Vermeulen, zaakvoerder van Winston Wolfe uit Aalter en schoonbroer van Willem Van Eenooghe, samengewerkt.