Van Hoecke en Blum komen met SKOF: een moestuin in een keukenlade

Het bedrijf treedt ook op als verdeler voor de producten van de bekende Oostenrijkse fabrikant Blum, die opnieuw uitpakt met een opvallende nieuwigheid: een speciale lade die het mogelijk maakt om kruiden te kweken in de keuken.
Enkele studenten Industrieel Productontwerpen (IPO) aan Howest Kortrijk ontwierpen in samenwerking met meubelbeslagexpert Blum ‘SKOF’: een low-tech keukenlade waarin het mogelijk is om kruiden en groenten te kweken.
Daarbij werd zowel aan de smaakpapillen als aan het oog gedacht. Een kruidentuin voor binnenshuis moet zowel gemakkelijk te verzorgen als nuttig zijn en zich bij voorkeur in de buurt van de keuken bevinden. Zo kunnen de koks tijdens het koken snel verse kruiden of verse sla aan hun gerechten toevoegen.
“SKOF” voldoet moeiteloos aan die vereisten, want plukverse kruiden zijn daardoor altijd binnen handbereik. Huisgemaakte pesto smaakt nog lekkerder met zelfgekweekte basilicum, rozemarijn brengt stoofschotels en vlees perfect op smaak en oregano geeft een zuiderse toets aan pasta.