Van Landschoot bewijst innovatiekracht van 90 jaar oud bedrijf

Van LandschootIn september viert de Maldegemse matrassenfabrikant Van Landschoot zijn negentigste verjaardag. Het bedrijf laat dit feestelijke jubileum uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Recent lanceerde Van Landschoot nog een handgemaakte, ‘back to the roots’ collectie om de verjaardag te vieren, en nu nodigt het bedrijf  zijn 90 medewerkers met hun gezin uit voor een heuse familiedag op 5 september.

Van Landschoot werd in 1925 gesticht en is ook vandaag nog een familiebedrijf. Zaakvoerder Luc De Coninck is de derde generatie en staat al 36 jaar aan het roer van de firma, waarin ook zijn kinderen Rowany en Dennis nu een belangrijke rol hebben, respectievelijk in de marketing en de verkoop en de productie.

“Er is in die tijd heel veel veranderd”, zegt hij. “Onze infrastructuur werd enkele keren grondig gemoderniseerd, we hebben sinds een aantal jaren een productie-unit in het buitenland, en export zorgt voor een steeds groter deel van onze omzet. Maar we zijn het levende bewijs dat er op dynamiek en innovatiekracht geen leeftijd staat. We zitten niet stil en proberen ook als negentigjarig bedrijf een voortrekker te zijn in de sector.

Eerder dit jaar werd een handgemaakte collectie gelanceerd, een knipoog naar de begindagen van het bedrijf. De matrassenlijn werd ‘Tradition’ gedoopt en ze speelt in op de hang naar nostalgie waarvan veel consumenten de dag van vandaag blijk geven.

“Dat we ook als 90-jarig bedrijf kunnen blijven vernieuwen, hebben we zonder meer te danken aan de knowhow en de inzet van onze onze medewerkers”, zegt Luc De Coninck nog. “Zij zorgen voor kwalitatieve eindproducten en innoverende technieken, en zijn het kloppende hart van onze dagelijkse werkzaamheden. Vandaar dat we hen verwennen met een familiedag: hun gezin krijgt een kijkje achter de schermen van onze fabriek, er staan spelletjes en een springkasteel op het programma voor de kinderen, en de dag wordt gezellig afgesloten met een aperitief en barbecue.”