Van Landschoot doet Duitse productiepartner van de hand

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavlDe Maldegemse matrassenfabrikant Van Landschoot, die vorig jaar zijn negentigste verjaardag vierde, en de Duitse firma Houben zwaaien elkaar op 1 juni 2016 vaarwel. Houben, dat sinds 2009 deel uitmaakte van het Maldegemse familiebedrijf, werd verkocht aan de Nederlandse investeringsgroep SPM.

Voor Van Landschoot is de verkoop een strategische stap die past binnen de nieuwe koers die het bedrijf wil inslaan: investeren in de Belgische productie-units en nog meer focussen op het design van de Van Landschoot-producten. Vanaf juni gaan beide firma’s dan ook volledig onafhankelijk van elkaar verder. Aan de structuur van Van Landschoot wordt niet geraakt: het blijft een familiebedrijf pur sang met Luc De Coninck en zijn kinderen Dennis en Rowany als enige aandeelhouders.

De verkoop van de Duitse productiepartner heeft alleen maar positieve gevolgen voor de klanten en medewerkers van Van Landschoot: alle mogelijke investeringen komen vanaf nu alleen nog ten goede aan de infrastructuur van de Belgische productie-units en de kwaliteit van de VL-matrassen en -boxsprings. In juni wordt het machinepark bijvoorbeeld vernieuwd en uitgebreid, met onder andere een verdubbeling van de boxspring-productiecapaciteit als gevolg. De Maldegemse fabriek zal dankzij deze investering opnieuw een van de modernste units in de sector worden.

Bovendien trekt het bedrijf ook vijftien nieuwe productiemedewerkers aan en blijft het op die manier zorgen voor tewerkstelling in het Meetjesland.