Van Wiemeersch rondt eerste fase van forse uitbreiding af

evergemMarc Van Wiemeersch bvba uit Sleidinge kondigde begin dit jaar de overname aan van Stock Van Wiemeersch NV, ook bekend als Hobbyrama en gelegen in dezelfde straat.

Beide bedrijven, onder leiding van Marc en Koen Van Wiemeersch  profileerden zich de afgelopen maanden onder de gemeenschappelijke naam Van Wiemeersch. In de beide zaken samen staan nu meer dan 40 medewerkers klaar om de klanten te dienen en om een breed gamma topmaterialen en machines voor professionals, voor de industrie en voor de doe-het-zelf en de tuinsector te verkopen en te verhuren.Bij de overname kondigden ze ook al een restyling aan en die heeft nu haar beslag gekregen met een eerste fase.

“De vernieuwing van onze winkels gebeurt in twee fasen. Eerst pakten we de zaak aan Eeksken 5 aan. Daarna wordt ook die aan Eeksken 13 grondig vernieuwd. De opening daarvan is in april 2016 voorzien”, zegt Marc Van Wiemeersch.

De eerste winkel onderging een metamorfose. Hij is omgebouwd tot een moderne handelszaak. Door daarin ook het gewezen magazijn op te nemen, is de totale vloeroppervlakte verdubbeld tot 4.000 vierkante meter. In een deel is door het verlagen van de vloer een tweede verdieping opgetrokken. In die extra shop van 600 vierkante meter wordt kleding verkocht.

In een tijd waarin retailers het niet altijd gemakkelijk hebben, bewijst Van Wiemeersch dat er ook lokaal nog spelers zijn met lef die in staat zijn te blijven investeren om te beantwoorden aan de eisen van de moderne klant.