Elektroketen Vanden Borre heeft in Gent-Oostakker zijn tweede Vanden Borre Kitchen-filiaal geopend. De winkel zal door franchisenemers Thomas Batjoens en Patrick Smulders worden uitgebaat. Die laatste is ook franchisenemer van de eerste vestiging van Vanden Borre Kitchen, die in oktober vorig jaar in Drogenbos zijn deuren opende.

Naast de verkoop van audio, tv, multimedia en huishoudelektro, bouwt Vanden Borre sinds vorig jaar volledige keukens. De keten gaat met dit concept concurrent Krëfel achterna. Vanuit de gedachte dat de consument tegenwoordig zonder problemen de prijzen van elektronische toestellen kan vergelijken, en de winstmarges van de verkopers daardoor onder druk komen te staan, zijn deze ketens op zoek gegaan naar een nieuwe afzetmarkt: de keuken. “Bij Vanden Borre Kitchen staan het maatwerk van de keukens, de garantie en de service centraal. Op basis van de wensen en behoeften van de klant streven wij naar een persoonlijke keuken op maat”, aldus Patrick Smulders. Voor die keukens wordt er samengewerkt met groep FDB.

Het nieuwe pand aan de Antwerpsesteenweg beschikt over een showruimte van 450 vierkante meter. “Ideaal om de sfeer die onze keukens moeten creëren, tot zijn recht te laten komen”, zegt Patrick Smulders. De doelstelling die vorig jaar werd gesteld om midden 2017 een vijftal winkels te openen, is echter veraf. Aan het einde van de zomer zou het nieuwe concept nog in het West-Vlaamse Kuurne neerstrijken. Tegen begin 2018 staan openingen in Geel en de provincie Vlaams-Brabant gepland.