AALTER/ZAFFELARE/LEDE – Vrij Katholiek Onderwijs Lochristi-Zaffelare heeft intrek kunnen nemen in de nieuwe basisschool De Weg-Wijzer. Vandenbussche voltooide het Klasse 8-project op één jaar tijd. De bouwonderneming uit Aalter begint nu aan een nieuwbouw van 60 bedden op de site van Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede.

Eind 2016 startte Vandenbussche met de afbraak van bestaande gebouwen van Vrij Katholiek Onderwijs Lochristi-Zaffelare. In januari 2017 werd met de bouw gestart naar een ontwerp van De Vloed Architecten uit Destelbergen. Twaalf maanden later wist de bouwonderneming het Klasse 8-project al af te ronden. In de opdracht zaten zowel de ruwbouw, technieken, afwerking, vast meubilair en buitenaanleg vervat.

De nieuwbouw bestaat uit drie bouwlagen. Achteraan het complex bevinden zich de kleuterklassen met een aparte speelplaats. Op het gelijkvloers van het hoofdgebouw bevinden zich de turnzaal, refter, keuken en administratieve voorzieningen. De verdiepingen van het hoofdgebouw bestaat uit klassen voor de lagere school. Achteraan het complex bevinden zich de kleuterklassen met een aparte speelplaats. De omheinding en het zwevend geheel, die dienst doet als overdekte speelplaats, maken het geheel af.

Openbare aanbesteding

Deze week startte Vandenbussche op de site van Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede een nieuwbouw van 60 bedden ter vervanging van de oude infrastructuur. De openbare aanbesteding gebeurt in opdracht van het Provincialaat der Broeders van Liefde. Vandenbussche zal er instaan voor de afbraak, nieuwbouw, binnenafwerkingen, technieken, schilderwerken en omgevingswerken.