Vastgoedgroep Qrf realiseert strategische aankoop van winkelpand in Aalst

Anneleen-Desmyter-290x290Qrf, de Belgische specialist in binnenstedelijk winkelvastgoed, heeft haar acquisitiestrategie voor 2015 verder ingevuld door de verwerving van haar eerste winkelpand in de binnenstad van Aalst, meer bepaald in de Nieuwstraat. Dit gebeurt dankzij de overname van 100% van de aandelen van het bedrijf Imrohem nv tegen een prijs van 17 miljoen euro. Dankzij deze transactie stijgt de reële waarde van de vastgoedportefeuille van Qrf  met meer dan 10% tot tot meer dan 167  miljoen euro en neemt het aandeel binnenstedelijk vastgoed voort toe tot ongeveer 77%. Mede dankzij deze transactie is de vastgoedportefeuille van Qrf sinds haar oprichting met meer dan 50 miljoen euro aangegroeid. Dat is goed voor een stijging met 46%.

Het winkelpand bestaat uit meerdere units en is verhuurd aan H&M, Kruidvat en M&S Mode. Op het dak van het gebouw zijn er 77 parkeerplaatsen aanwezig, uitgebaat door parkinguitbater Vinci. Samen genereren deze contracten een jaarlijkse huuropbrengst van 978.000 euro.

“Het verzorgingsgebied van Aalst, met een aanwezigheid van meer dan 355.000 consumenten maakt dat de stad Aalst als locatie goed past binnen de investeringsstrategie van Qrf”, geeft Anneleen Desmytter, CEO van QRF aan.

Qrf wil steeds verder groeien en zoekt nog steeds naar winkelsites in de “Golden Mile”, de straten in de binnenstad die dominant zijn voor hun verzorgingsgebied. Daarbij kiest Qrf voor steden met een verzorgingsgebied van minimum 50.000 consumenten en specifiek voor straten met een hoog passantenaantal.