Arnold Van Acker die sinds 1985 eigenaar en zaakvoerder van VATIS uit Kalken is, heeft zijn aandelen verkocht aan Luc Belis. Die laatste gaat als zaakvoerder van het Antwerpse AMW Industry de activiteiten van beide complementaire bedrijven bundelen. “VATIS heeft als expert in oppervlaktetechnologie en slijtvaste producten de voorbije 30 jaar een stevige reputatie opgebouwd in de sector. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze samenwerking een nieuw succesverhaal gaan schrijven”, aldus Luc Belis.

VATIS is al jarenlang specialist op het gebied van oppervlaktetechnologie en wrijvingskunde met het oog op het bestrijden van problemen zoals erosie, corrosie en chemische aantasting. De Mechanische Werkplaats AMW Industry beschikt dan weer over een uitgebreid machinepark om draai-, frees-, slijt- en polijstwerken uit te voeren. De activiteitenbundeling van beide bedrijven zorgt voor een uitbreiding en optimalisatie van de dienstverlening. “Door deze mooie overname is de noodzakelijke groei van ons bedrijf gegarandeerd”, zegt Luc Belis, die sinds 2014 zaakvoerder is bij AMW Industry.

Met de verkoop van de aandelen kan Arnold Van Acker nu een stap terugzetten. “Ik kan terugblikken op een mooie carrière. Ik ben fier op het niveau dat onze medewerkers bereiken en de kwaliteitsvolle diensten en producten die zij elke dag aanbieden. Ik wens nu stilaan mijn actieve loopbaan te beëindigen”, vertelt Arnold Van Acker. “In een overgangsperiode zal ik de nieuwe eigenaar nog ondersteunen om de nodige continuïteit te verzekeren. VATIS is nu in de veilige handen van een solide partner.”