image007Aan de Kleindokkaai, bij de Dampoort, is de bouw gestart van een nieuw hotel. De investeringsmaatschappij VDM Invest uit Drongen trekt er een nieuw budgethotel op met 110 kamers, dat in het voorjaar van 2018 de deuren zal openen. Voor de uitbating wordt samengewerkt met de groep Accor, die in het Dampoortkwartier een ideale locatie ziet voor een IBIS Budget Hotel.

Hoewel het Vlaamse toerisme nog steeds de impact ondervindt van de terreurdreiging, doet de Gentse hotelmarkt het relatief goed. Gent blijkt in verhouding tot de andere kunststeden goed stand te houden. Dat is vooral toe te schrijven aan het nuchtere hotelbeleid van het stadsbestuur, dat streeft naar een evenwichtige spreiding. Enerzijds is elke toerist welkom, ongeacht zijn budget, maar anderzijds is een spreiding over de hele stad net zo belangrijk.

“De inplanting van het nieuwe hotel van  in het Dampoortkwartier, tussen stad en haven, in combinatie met het budgetconcept past helemaal in de visie van de stad Gent”, zegt Viktor De Maertelaere van  VDM Invest. “Er is immers slechts een beperkt aanbod in de lagere prijzenklassen. Ook in de havenzone is er momenteel onvoldoende aanbod aan logies.”

Met het nieuwe hotel IBIS Budget Gent Dampoort wil de groep hier een kwalitatief antwoord op bieden. Enerzijds mikt het hotel op zakelijke klanten uit de havenzone. Maar op nauwelijks 10 minuten wandelafstand van het historische centrum biedt het nieuwe hotel ook een interessant alternatief voor toeristen die Gent willen bezoeken en liever meer spenderen in de stad dan aan de overnachting.  Het ontwerp van het nieuwe hotel is van de hand van het Studiebureau Bontinck. De architecten zijn erin geslaagd om de functionaliteit die een hotel nodig heeft onder te brengen in een mooi, hedendaags ontwerp, dat zich perfect integreert in deze zone van nieuwe stadsontwikkeling.

De kamers zijn, volgens het recept van een IBIS Budget formule, compact maar eigenzinnig ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, toilet en alle nodige comfort. De gemiddelde kamerprijs zal 55 euro bedragen. De opening van het hotel is voorzien voor het voorjaar van 2018.