Veel Amerikaanse belangstelling voor DiscoverEdge

00000000000cashforceDe start-up DiscoverEdge werd opgericht door de jonge ondernemers Nicolas Christiaen en Bart Claes. Het bedrijf, dat kantoren heeft in Gent, Herentals en New York, ontwikkelde een innovatief softwareplatform om het werkkapitaal- en cashflowmanagement van middelgrote tot grote bedrijven op een kostenefficiënte en duurzame manier te verbeteren.

Christiaen en Claes zijn er van bij de start van overtuigd geweest dat hun bedrijf ook in het buitenland, en met name in de Verenigde Staten, hoge ogen kan gooien.  “Organisaties beseffen wel degelijk dat er nog altijd ruimte voor verbetering is rond werkkapitaal- en cashbeheer”, zegt Christiaen. “Te vaak zetten ze daarvoor niet de beslissende stappen om  daarvoor strategische acties op punt te zetten en te implementeren.”

De visie dat werkkapitaal en cashmanagement in elke organisatie duurzame processen moeten worden, willen Claes en Christiaen wereldwijd uitdragen. In de Verenigde Staten gebeurt dat onder de productnaam Cashforce.

“We zijn eigenlijk nog maar een goede maand echt aanwezig in de Verenigde Staten”, zegt Nicolas Christiaen, maar we zijn al geselecteerd voor meerdere pitches, onder meer op het selecte congres Lendit.co, dat zichzelf omschrijft als “the world’s largest annual gathering of the online lending community.”