Veel Gentse kandidaten voor Belgian Hospitality Awards

aaassupOp maandag 8 december worden in het Grand Casino in Brussel Brussel voor de tweede keer de Belgian Hospitality Awards uitgereikt. Het gaat om een initiatief van Venuez Magazine, een kwartaalblad dat veel aandacht schenkt aan gastvrijheid en horecazaken.

Uit een longlist van maar liefst 70 zaken die het afgelopen jaar stuk voor stuk een reportage kregen in het magazine selecteerde de redactie vier genomineerden per categorie. In totaal worden awards uitgereikt over tien categorieën waaronder 8 awards voor horecazaken.

Daarnaast wordt met de Hospitality & Style Award ook nog de beste ondernemer of ondernemingsgroep verkozen en wordt met Best Bartender ook de bartender van het jaar bekend gemaakt. Per categorie draagt één jurylid de eindverantwoordelijkheid in de beoordeling aan de hand van mystery visits.

Bij de genomineerden vinden we nogal wat Oost-Vlaamse bedrijven terug. Zo is True Beans uit Gent genomineerd in de categorie beste koffiebar en komen Fleur de Lin uit Zele en Naturell uit Gent in aanmerking om de award te winnen in de categorie beste restaurantconcept. In de categorie beste hotel houdt Backstay Hostel uit Gent de Oost-Vlaamse eer hoog. In de categorie Dare Devil is het restaurant Ma & Ik uit Sint-Amandsberg genomineerd.  En ook in de categorieën beste barconcept en beste gastvrijheidsconcept vinden we nog telkens twee Gentse genomineerde bedrijven terug: respectievelijk Millie Vanillie en Uncle Babes en Balls & Glory van Wim Bailleu en De Superette van Kobe Desramaults.