Veel Oost-Vlaamse winkels doen mee aan week van de doe-het-zelf

promoDe Week van de Doe Het Zelf is een nieuw initiatief van Professional Media Group (PMG) uit het West-Vlaamse Zedelgem, het bedrijf dat ook achter Dobbit TV zit.

Met het nieuwe initiatief wil (PMG) het doe-het-zelven, klussen en zelf bouwen, een week link in de kijker zetten. De eerste editie loopt sinds vrijdag 6 mei en nog tot en met zaterdag 14 mei 2016. ‘

Het grootschalige evenement pakt uit met de centrale boodschap “Ook jij kan klussen”.  “Elke consument, ongeacht leeftijd, opleiding of geslacht, is in staat een dhz-klus tot een goed einde te brengen. Meer zelf doen is bovendien ook een uitstekende manier om de kosten te beperken, en zo een project op een betaalbare manier te realiseren”, klinkt het bi directeur-uitgever Andy Noyez.

“Bouwen en verbouwen wordt omwille van de hoge kosten meer en meer een doe-verhaal. Geen probleem voor kleine verbeterings- en aanpassingswerken, zoals schilderen, decoratiewerken en tuinklussen, die relatief eenvoudig zijn. Wanneer het echter om grotere klussen gaat, blijkt dat ons vertrouwen om klussen tot een goed einde te brengen nog steeds op een laag pitje brandt. Dit terwijl we juist vandaag, door de hoge kosten, genoodzaakt zijn om zelf meer te doen. Dit gebrek aan dhz-vertrouwen heeft in de praktijk z’n weerslag op de uitvoering van projecten die zo meer uitgesteld worden of helemaal niet uitgevoerd worden. Met onze Week van het Doe Het Zelf willen we het vertrouwen van de mensen in hun doe-het-zelfcapaciteiten opkrikken.”

Ook in Oost-Vlaanderen nemen tientallen doe-het-zelfwinkels in gemeenten van Aalter tot Zottegem aan deze week deel.  Ze zijn terug te vinden via de site http://www.weekvandedoehetzelf.be.