Veel subsidies voor strategische transformatieprojecten

adhesiaOndernemingen of groepen van ondernemingen, die omvangrijke beroepsinvesteringen en opleidingsinspanningen doen in het Vlaams Gewest in het kader van een strategisch transformatieproject kunnen via de Strategische Transformatiesteun (STS) financieel worden ondersteund.

Dit subsidieprogramma van de Vlaamse regering biedt subsidies tot 1.250.000 euro, en dit voor de kosten die u maakt in investeringen of opleidingen. Voor kmo’s staat deze maatregel open in heel Vlaanderen, voor grote ondernemingen is de steunkaart met toegelaten gemeenten aangepast. Dit is goed nieuws aangezien grote ondernemingen opnieuw aanvragen kunnen indienen voor STS, anderzijds gelden er wel enkele bijkomende beperkingen. Zo zal een grote onderneming hoogstwaarschijnlijk een nieuwe activiteit moeten starten om voor STS in aanmerking te komen.

De Oost-Vlaamse gemeenten waar een grote onderneming sinds kort investeringssteun binnen STS kan aanvragen zijn Ronse, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem, Sint-Laureins en Zelzate.

Het transformatieproject zou in belangrijke mate moeten bijdragen tot de versterking van het economisch weefsel in Vlaanderen. Daarbij kan het gaan om investeringen in strategische clusters en leadplants in Vlaanderen en/of om het ondersteunen van de internationale doorgroei van innovatiegerichte kmo’s in Vlaanderen.