Veevoederfabrikant bouwt nieuwe fabriek in Drongen

Nuscience_gaat_investeren_in_uitbreiding_van_de_productie_in_UtrechtNuscience Group, een onderdeel van het Nederlandse Agrifirm, is een wereldspeler op de veevoedermarkt, met een zeer ruim breed aanbod van premixen, concentraten, nutritionele concepten en voederadditieven in de diervoederindustrie. 

Het bedrijf gaat prat op een innovatiegedreven houding waardoor het in staat is om duurzame en economisch haalbare oplossingen te leveren voor de efficiënte productie van diervoeders en voederingrediënten, met name ook voor bijzonder jonge dieren.

Nu investeert het bedrijf 35 miljoen euro in een nieuwe fabriek in Drongen, van waaruit 85% van de productie wordt geëexporteerd naar de hele wereld.  CEO Patrick Keereman liet in De Tijd optekenen dat toch bewust werd gekozen voor een investering in Drongen  omwille van de aanwezige expertise en de gunstige transportverbindingen.

Nadat Nuscience eerder fabrieken in Baasrode en Willebroek sloot, concentreerde het bedrijf de volledige productie in Drongen waar 110 medewerkers aan de slag zijn, die voor een omzet zorgen die dit jaar naar verwachting 450 miljoen euro zal bedragen. Het bedrijf is overigens actief in 80 landen en stelt zowat 1.000 mensen tewerk.

.