Vergokan, producent van kabeldraagsystemen, heeft haar klanten en personeel uitgebreid in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het bedrijf uit Oudenaarde. “We zijn zeer trots op het bereiken van deze mijlpaal. Vandaag behoort Vergokan tot de top 5 van internationale fabrikanten van kabeldraagsystemen”, zegt Filip Goris, ceo van Vergokan.

Het verhaal van Vergokan begon in 1982 met een eenvoudige kabelbaan. Stelselmatig werd het productgamma uitgebreid. In 2007 verkocht oprichter Steven Vergalle het bedrijf aan de durfkapitaalgroep Pentahold. Intussen is Vergokan uitgegroeid tot een belangrijke internationale speler. “Doorheen de jaren zijn we bij het ondersteunen van onze partners steeds aan onze kernwaarden blijven vasthouden: kwaliteit, flexibiliteit en innovatie”, vertelt Filip Goris.

Feestjaar

Dit jaar houdt Vergokan tal van festiviteiten om de 35ste verjaardag glans te geven. Zo werd er reeds een exclusief partnerevent voor de nationale en internationale klanten gehouden. Ook de medewerkers werden op een namiddag vol verrassingen en teambuildingactiviteiten getrakteerd. In september en december volgen er nog meer feestelijke gebeurtenissen. “Ons personeel verdient het om eens in de watten gelegd te worden. Onze sterkste pijler blijft immers ons dynamisch, gemotiveerd team”, aldus Filip Goris.

Filip Goris kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “Als ondernemer moet je niet stilstaan, maar innoveren. Er volgen de komende jaren nog heel wat investeringen in mensen, kwaliteit, processen en productontwikkeling. We zijn alvast klaar voor de volgende 35 jaar.”

Anno 2017 is Vergokan actief in 45 landen met drie productie-eenheden in België en één in Rusland. Het bedrijf telt 167 medewerkers.