Fabrikant in kabelgoten Vergokan streeft naar een artistieke, inspirerende werkomgeving voor zijn medewerkers, en draagt daarmee bij tot sociale inclusie. Het bedrijf uit Oudenaarde ging in zee met KunstBaan uit Drongen. Deze vzw stelt zich ten dienste van bedrijven die duurzaam willen ondernemen en vanuit hun maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel sociale projecten wensen te financieren.

Kunstbaan organiseert zo kunstprojecten bij bedrijven voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Tijdens de maand februari heette Vergokan cliënten van verschillende zorgvoorzieningen uit de buurt welkom. Het team van volwassenen met een verstandelijke beperking creëerde vanuit de plaatselijke afvalstroom enkele kunstwerken. “Met deze samenwerking ondersteunen we een sociaal project waarmee we niet alleen aan creatieve recyclage doen”, duidt Filip Goris, ceo van Vergokan. “Ook de sociale interactie tussen eigen medewerkers en medewerkers van het project wordt zo gestimuleerd.”

Voor de deelnemers werd het startsein in het Gentse Guislainmuseum gegeven, gevolgd door een bedrijfsrondleiding bij Vergokan. “Meteen beschikten zij over voldoende inspiratie om aan de slag te gaan rond het thema vliegen”, zegt Laura Van Wingen, oprichtster van vzw KunstBaan. “De kunstwerken in de inkomhal van Vergokan doen aan een hartelijk en levendig project herinneren. De betrokkenheid tussen de plaatselijke medewerkers en het KunstBaan-team was bijzonder groot. De artistieke resultaten zijn dan ook de kers op de taart.”