Verhaert organiseert "innovation day" met 15 inspiratiesessies

averhaertHet Kruibeekse bedrijf Verhaert, is al sinds jaar en dag één van de Belgische toppers op het vlak van innovatie. De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA vroeg Verhaert zelfs onlangs om technologieën uit de ruimtevaart te promoten bij onze Belgische bedrijven.

Een toestel zoals de gps, waaraan we in ons dagelijks leven zo gewoon zijn geraakt, is eigenlijk ook afkomstig uit de ruimtevaart. Maar nog meer technologieën kunnen een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van innovatieve producten zoals vloeistofdynamica, robotica en nieuwe sensoren. Technologieën en componenten in de ruimtevaart worden gekenmerkt door laag gewicht, sterkte, duurzaamheid en compactheid en ze zijn erg efficiënt. De technologietransfer naar sectoren die niet in de ruimtevaart actief zijn, kan dan ook tot baanbrekende vernieuwingen leiden.

Volgens Dany Robberecht, director consulting office bij Verhaert, kan niet genoeg worden benadrukt dat innovatie, ongeacht of de basis daarvoor gelegd is in de ruimtevaart of niet, in deze tijd waarin concurrentie van overal onverwacht snel kan opduiken van cruciaal belang is voor elk bedrijf.

Daarom organiseert Verhaert op 17 oktober opnieuw de jaarlijkse gratis “Innovation day”, die bedoeld is om ondernemers te tonen hoe ze efficiënter kunnen werken dankzij innovatie en hoe ze hun innovatieprocessen kunnen verbeteren. Er staan  vijftien inspiratiesessies op het programma die draaien rond vier verschillende thema’s: innovatiemanagement, technologieën en concepten die innovatie mogelijk maken, proces- en risicobeheer en businessinnovatie. Alle deelnemers kunnen er de sessies uitpikken die hen het meest interesseren en zo hun eigen conferentieprogramma samenstellen.  “We maken ons sterk dat we met sessies die onder meer draaien rond het uitstippelen van nieuwe groeipaden,  het boosten van een innovatiecultuur bij multinationals en de manier waarop ruimtevaart de innovatie een stevige duw in de rug kan geven, opnieuw heel wat ondernemers zullen kunnen inspireren”, zegt Dany Robberecht nog.

De inschrivingen voor deze innovatiedg zijn afgesloten, maar enkele thema’s die tijdens de inspiratiesessies aan bod komen, zullen de komende weken ook op onze site en in de nieuwsbrief nog aandacht krijgen.