Verlichtingsproducent verwerkt koper en messing op ambachtelijke manier

aaaaluminelloHet in 2012 door Sven Algoet opgerichte verlichtingsbedrijf Luminello uit De Pinte kiest voor een duidelijke niche: binnen- en buitenverlichting met een strak landelijk karakter in koper, messing en hout.

“We hebben bewust gekozen voor een topgamma dat we volledig uit voorraad kunnen leveren”, zegt de zaakvoerder, “en dat we verdelen via een klein dealernetwerk, 32 zorgvuldig geselecteerde speciaalzaken. We gaan enkel met dealers in zee die naast een eigen showroom ook een professionele studiedienst hebben en hetzelfde geloof hebben als wij in ambachtelijke kwaliteit.”

 

Dat geloof komt bij Luminello tot uiting in het gebruik van dikwandig koper en messing, die in een strak design zijn verwerkt en perfect passen in de landelijke bouwstijl waarin zoveel huizen worden gebouwd. “Jammer genoeg vinden we in België geen ambachtslui meer die koper en messing op de traditionele manier kunnen verwerken. Daarom werken we samen met een aantal Italiaanse ambachtslui die de oude recepten gebruiken om de grondstoffen een rustiek aspect mee te geven zonder daarbij verf of lak te gebruiken.

Ook de houten verlichting van de Wood Collection is iets waarmee Luminello zich onderscheidt. “Doordat we onbehandeld hout gebruiken”, zegt Sven Algoet nog, “kunnen klanten deze verlichting onbeperkt personaliseren.”

Hij is ervan overtuigd dat passie voor het vak, een duidelijke keuze voor een welbepaalde niche en een coherente strategie de recepten zijn om voort te groeien.