Verpakkingsdesign van Quatre Mains opnieuw internationaal gelauwerd

PENTAWARDS-2015-173-QUATRE-MAINS-FLEUR-DU-NORD-570x570-300x300Op zaterdag 26 september, tijdens de negende Pentawards ceremonie in London, nam Quatre Mains uit Maldegem, dat zich specialiseert in branding en packaging design, opnieuw twee Pentawards in ontvangst. Het ontwerp van een reeks smaakmakers voor het Nederlandse Euroma en de Fleur du Nord kaasjes van de Damse Kaasmakerij werden gekozen uit 1.668 internationale inzendingen. De Pentawards is een wereldwijde competitie voor ontwerpbureaus, gespecialiseerd in verpakkingen.

De jaarlijkse competitie binnen de verpakkingsindustrie bekroont de sterkste en meest creatieve verpakkingen en probeert zo aan verpakkingen ook de aandacht te geven die ze verdienen.

Op vraag van de Damse Kaasmakerij ontwikkelde Quatre Mains een verfrissend ontwerp voor een gamma van 3 artisanale kazen, afkomstig van geiten-, schapen- of koemelk. “Door op de verpakking terug te vallen op de origine van het product, charmeren we de consument. De handgetekende illustraties creëren een emotionele band met de consument en versterken het authentieke en artisanale karakter van de kazen.”, vindt CEO Patrick De Grande. Ook een gamma van zes originele kruiden van Euroma, een Europese leverancier van kruiden en specerijen, werd in een zeer origineel en bekroond jasje gestoken.

“Wij geloven heel sterk in storytelling en streven er altijd naar om onze creatieve ideeën op een impactvolle manier te brengen”, vertelt Jürgen Hûughe, creatief directeur bij Quatre Mains.