Verpakkingsspecialist Globius opent testruimte

zzzzglobiusVerpakkingsspecialist Globius uit Deinze helpt ondernemingen kosten besparen door verpakkingsmateriaal en verpakkingsmachines efficiënt in te zetten. Volgens de zaakvoerders Sven De Weerdt en Nora Smolders is het ook voor een kmo als Globius belangrijk om te vernieuwen en snel in te spelen op de veranderende marktomstandigheden.

“Omdat de aankoop van een verpakkingsmachine voor onze klanten een aanzienlijke investering vertegenwoordigt”, zegt Nora Smolders “hebben we Globilab opgericht. Het is de combinatie van showroom, demonstratieruimte, opleidingscentrum, seminarieruimte, beurs, werkruimte, herstelatelier en inspiratieruimte.”

Volgens Nora Smolders was daar nood aan omdat het voor ondernemingen steeds belangrijker is om een en ander grondig te evalueren alvorens tot de aankoop van een verpakkingsmachine over te gaan. Globilab wil de leeromgeving zijn waar bedrijven een machine kunnen testen met hun eigen producten. Bezoekers kunnen dan ook hun kartonnen dozen, profielen, en paletten meebrengen om in het Globilab het verpakken van hun producten te simuleren.

“Verpakkingsbeurzen verliezen populariteit”, zegt Nora Smolders nog. “Een beurs is niet meer de geschikte plaats om een oplossing te zoeken voor een concreet probleem. Ook daarom is er Globilab. Omdat een bezoek aan Globilab enkel op afspraak is, kunnen we onze bezoekers onze volle aandacht geven en heel concreet kijken met welke machines en materialen we een oplossing kunnen aanreiken. We analyseren samen de wensen en verwachtingen van onze bezoekers, deze co-creatie werkt inspirerend zowel voor hen als voor ons. Zelf testen we er de nieuwste ontwikkelingen rond verpakkingstechnieken. Maar we organiseren er ook seminaries rond allerhande thema’s, en ontvangen er studenten die willen kennismaken met techniek en met het ondernemerschap.”