Verruimd Flanders DC moet creatieve economie sterker ondersteunen

00000000jansFlanders DC,  Flanders Fashion Institute (FFI) en Design Vlaanderen versmelten tot één nieuwe organisatie die de naam Flanders DC zal dragen.

Flanders DC en het Flanders Fashion Institute waren al enige tijd één juridische entiteit. Daarnaast werd beslist om de werking van Design Vlaanderen, die de Vlaamse designsector ondersteunt, eveneens op te nemen binnen Flanders DC.

De werking naar mode en design blijft gegarandeerd. “De namen van Flanders Fashion Institute en Design Vlaanderen worden trouwens behouden omdat zij voor hun doelgroep een duidelijke identiteit en weerklank hebben die Flanders DC niet zomaar overboord wil gooien”, zegt communicatiemanager Jan Seurinck (foto). “Op die manier wordt binnen de veranderingen toch ook de nodige continuïteit behouden.”

De Vlaamse overheid schuift zo Flanders DC naar voor als structurele partner van het Agentschap Innoveren en Ondernemen met betrekking tot de creatieve economie. Dit zijn ondernemingen uit de creatieve industrie alsook ondernemingen met een creatief bedrijfsmodel. De organisatie richt zich op de gehele creatieve economie met bijzondere aandacht voor mode, design en gaming.

Flanders DC, versterkt met de werking van FFI en Design Vlaanderen, moet er voor zorgen dat mensen met een creatief idee en creatieven die hun talent voor ondernemerschap willen versterken één duidelijk aanspreekpunt hebben. Ook meer mature ondernemingen uit de creatieve economie zullen worden ondersteund met instrumenten, infosessies en advies.

Voor Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters moet het verruimde Flanders DC niet alleen zorgen voor een meer gestroomlijnde frontoffice naar iedereen die tot de creatieve economie behoort, maar ook het in Vlaanderen aanwezige creatieve talent nog beter promoten in binnen- en buitenland. Ook de talrijke Oost-Vlaamse creatieve ondernemingen zullen hier ongetwijfeld hun voordeel mee kunnen doen.

Vandaag is de transitie in volle gang, de organisatiestructuur wordt op dit moment aan die nieuwe realiteit aangepast. De doelstellingen en opdrachten van de nieuwe organisatie worden door de Vlaamse overheid verscherpt in de loop van 2016.