Moor & Moor, de innovatieve kruidenierszaak, koffiebrander en eethuis uit Gent, heeft 110.000 euro aan vers kapitaal opgehaald. Dat komt van twee business angels van Business Angels Netwerk Vlaanderen. De onderneming slaagde er bovendien om van PMV een extra investeringskrediet van hetzelfde bedrag te verkrijgen. “We zullen deze kapitaalinjectie gebruiken om een bijkomende vestiging in Gent en een nieuwe vestiging in een middelgrote Vlaamse stad te openen. Het doel is om op termijn tot een sterke franchiseketen uit te groeien”, aldus oprichter Yves De Moor.

Moor & Moor ging in 2015 van start en wilde een passend antwoord geven op de vraag naar kwaliteitsvoeding, als alternatief voor massaproductie. Vandaag blijkt deze vegetarische zaak met koffiebranderij een succesformule. “Onze winkel brengt mensen uit de buurt bij elkaar met vers voedsel waar je content van wordt”, aldus De Moor. De nieuwe vestiging in Gent staat voor het einde van dit jaar gepland. De opening van een derde filiaal is voor kort daarna. Moor & Moor wil voortaan ook meer producten onder eigen merk lanceren. Daarnaast wordt verder ingezet op vegetarische en veganistische kant-en-klaar maaltijden.

De rol die BAN Vlaanderen speelt is voor Yves De Moor alvast van cruciaal belang. “De omvang van onze groeiplannen brachten ons snel in contact met de business angels. Na twee voorstellingen van ons dossier kregen we al een aantal geïnteresseerden warm om te investeren. BAN Vlaanderen is voor ons een onmisbare partner in de verdere uitrol van ons bedrijf”

Vanaf 2019 plant de onderneming haar franchiseactiviteiten nog verder uit te rollen. “In de komende 5 jaar hoop ik een 15-tal vestigingen te openen met 25 procent in eigen beheer en 75 procent als franchise”, vertelt Yves De Moor. Moor & Moor verwacht daarbij een 10-tal banen te creëren, aangevuld met studenten en tussentijdse contracten. Momenteel werken er drie mensen vast in dienst en worden er drie studenten flexibel ingeschakeld.