Verstraete IML creëerde in 2014 80 extra jobs

koenverstrVerstraete IML (in moulkd labeling) uit Maldegem is in de niche van het bedrukken van verpakkingen de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers ter wereld, en is, wars van alle negatieve berichten over de economische ontwikkelingen, vastbesloten om zijn marktleiderspositie te behouden en te verstevigen.  Daarom investeert het bedrijf in mensen, machines, technologie en infrastructuur.

“Het is bon ton”, zegt CEO Koen Verstraete om het over “cusotmer centric” organisaties te hebben, maar wij stellen al sinds jaar en dag alles in het werk om proactief in te spelen op de noden en vragen van de klanten.  Wij willen een meerwaarde bieden aan alle partners in de verpakkingsindustrie. Hoe? Met proactief technisch advies. Daarom zetten wij bewust in op het talent van onze mensen. Wij vormen ze tot specialisten die met hun vakkennis het verschil maken. Daarom vergrootte ons personeelsbestand dit jaar opnieuw met zeventig nieuwe krachten, op alle niveaus van de onderneming. Een tiental vacatures staat nog open.”

Verstraete investeert ook in de uitbreiding van de productiecapaciteit. “Op dit moment draaien wij op het maximum van onze capaciteit. Die moet dus omhoog om onze verwachte groei aan te kunnen: van 100 miljoen euro omzet vandaag naar 180 miljoen euro in 2020. Bovendien willen wij kort op de bal te spelen. En streven wij naar een levertermijn van twee tot drie weken”, geeft Koen Verstraete aan.

Tegen maart 2015 neemt Verstraete IML drie nieuwe drukpersen in gebruik, goed voor 20% meer productiecapaciteit. Daarvan is één een uv-pers: een nieuwe technologie die het bereik van het bedrijf moet verbreden. “Nu voldoen wij aan 80% van de behoeften van onze klanten. Als nummer één mikken wij op 90%. Dat kan met de innoverende uv-technologie. Want die is ook geschikt voor hoogglansetiketten en de zogenaamde reverse print, het drukken op de achterzijde van een etiket. Zo bedienen we in één klap twee nieuwe markten.”

Nieuwe machines vragen om meer productieruimte. Daarom bouwt Verstrate IML  in 2015 voort aan een gloednieuw pand op de site in Maldegem, België. De benedenverdieping wordt extra productieruimte, de bovenverdieping biedt plaats aan meer kantoren. Met deze infrastructuuruitbreiding voert het Oost-Vlaamse bedrijf consequent zijn groeiplannen uit.  De ingebruikname is gepland voor januari 2016.